İKÜ İGESİB, “Kadın Girişimciler Buluşması”nda Yer Aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi STK Müdürlüğü ile İstanbul Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde 20-23 Haziran 2024 tarihleri arasında İBB Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen “Kadın Girişimciler Buluşması”nda, T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi İş Geliştirme Endüstriyel ve Sektörel İlişkiler Birimi (İGESİB) de yer aldı.

Etkinliğin ilk gününde, İGESİB Birim Başkanımız Öğr. Gör. Selen Çeliköz ile İşletme Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Burçin Ataseven Doğru “Türkiye’de Kadın Girişimciliği” üzerine söyleşi gerçekleştirdiler. 

Söyleşide; “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”nin 5. amacı olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”nin sağlanmasında kadın istihdamının önemi vurgulandı. Bu bağlamda, üniversitemiz bünyesinde verilen eğitimler ve kadın girişimcilere sağlanan devlet destekleri hakkında bilgi verildi. Kadınların karşılaştığı zorluklar ve kadın girişimcilerin yeşil dönüşüme nasıl adapte olabilecekleri tartışılan söyleşi sonunda, dinleyicilerin girişimcilik alanındaki ihtiyaç ve talepleri konusunda bir anket çalışması yapılarak sonuçları kayıt altına alındı.

Yapılan anket çalışması sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız...

Fuarın sonuna kadar açık kalan T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi İş Geliştirme, Endüstriyel ve Sektörel İlişkiler Birimi standında; girişimcilik alanındaki ihtiyaç ve talepleri paylaşmak için tüm kadın girişimcilerin hem konuşma sırasında paylaşılan QR Kod ile hem de standımıza uğrayarak anket formunu doldurmaları sağlandı. Ayrıca, İKÜ Yayınevi’nin kitapları da katılımcılara hediye edildi.

Çok çeşitli bir girişimcilik iklimi sunan fuarda İKÜ İGESİB yetkilileri, deprem bölgeleri de dahil olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen kıymetli kadın girişimcilerle bir araya gelme şansı elde ettiler. 
 

İGESİB
İGESİB

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 07/05/2024 - 12:56